Tájékoztató a járvány idejére

Felhívjuk Testvéreink figyelmét, hogy a templomfelújítás miatt az istentiszteletek tartását még nem tudtuk megkezdeni. A templomban zajló munkák állása szerint július első vasárnapjára (07.05.) tudjuk kitakarítani, és istentiszteleteink tartását megkezdeni. Felhívjuk figyelmüket arra is, hogy istentiszteleteink alatt a klíma (léghűtés) működni fog, tehát hátukra, vállukra hozzanak kendőt. Köszönjük Testvéreink türelmét és megértését; és kérjük, hogy a hátralévő időben használják továbbra is az online istentiszteleti lehetőségeket!

Az idei konfirmációra július 12-én, úrvacsorás istentiszteletünkön kerül sor.

Szórványainkban pünkösd ünnepével kezdődően megkezdtük istentiszteleteink tartását; a megszokott rend szerint várjuk Testvéreinket istentiszteleteinkre..

ONLINE ISTENTISZTELETI LEHETŐSÉGEK

Vasárnap délelőttönként a Duna Televízió katolikus misét és protestáns istentiszteletet egyaránt közvetít. Ezen kívül minden hétköznap reggel fél 8-tól tízperces áhítatot láthatnak a nézők. Ebben az adott naphoz kapcsolódó bibliai részlet felolvasását követi egy rövid bibliamagyarázat. A napi áhítat adásának ismétlése 19.50-től a Kossuth Rádióban lesz hallható. A hét elején katolikus és református, míg a hét második felében más felekezetek áhítatával várják az érdeklődőket a közmédiában.

A Magyarországi Református Egyház „Minden időben” címmel, áhítat-sorozatot indít hétfőn, szerdán és pénteken reggel hat órától a www.reformatus.hu weboldalon. Egyes felvételek, a tervek szerint kedden reggel a Duna Televízióban, ugyanaznap este pedig a Kossuth Rádióban is megnézhetők, meghallgathatók lesznek.

Vasárnaponként online református istentiszteletet közvetítő gyülekezetek listája:http://reformatus.hu/mutat/17123/

A Pápai Református Gimnázium: honlapján már vannak, és folyamatosan lesznek 5 perces áhítatok: http://refi-papa.hu/category/reggeli-ahitat